fbpx

Panouri SNOWSOUND

Intuiția strălucită din spatele tehnologiei brevetate Snowsound este utilizarea panourilor din material cu densitate variabilă, care permite absorbția selective a sunetului la diferite frecvențe și, prin urmare, optimizează acustica mediului în ciuda grosimii sale foarte mici. Absența cadrelor și cusăturilor și particularitatea materialului cu care sunt realizate panourile le fac extrem de ușoare, nu voluminoase și adaptabile la orice mediu.

 • 1

  Suprafețele panoului sunt acoperite cu țesătură din poliester Trevira CS® aplicată solid pe căptușeala internă cu care formează un singur corp fără sudură. Proprietate care permite obținerea unei suprafețe care, deși din punct de vedere vizual este foarte moale, este rezistentă, dificil de rupt și perforat.

 • 2

  Poliester de înaltă densitate.

 • 3

  Poliester de densitate medie.

 • 4

  Poliester cu densitate redusă.

 • 5

  Marginea rigidă

PERFORMANȚĂ ACUSTICĂ „CLASA A”

Panourile Snowsound au fost testate într-o cameră de reverberație conform standardului UNI EN ISO 354, obținându-se „ Clasa de absorbție acustică A ” în conformitate cu standardul UNI EN ISO 11654.

CALITATEA SUNETULUI
Graficul și imaginea arată modul în care panourile Snowsound afectează acustica unei camere:

 1. în ciuda grosimii reduse, absorb relativ bine frecvențele joase (sub 500 Hz), cele care caracterizează sunetele profunde, care în mod normal sunt mai greu de amortizat;
 2. absorb foarte bine frecvențele medii (între 500 și 2000 Hz), cele tipice vocii umane și, în general, pentru toate mediile de lucru;
 3. au tendința de a reflecta, absorbind treptat mai puține frecvențe înalte (peste 2000 Hz), acelea care prin natura lor sunt deja în mare parte absorbite de pereți, mobilier și chiar prezența oamenilor.

În acest fel, se obține un echilibru natural al sunetelor din mediu.

100% FONOABSORBANTE

Lipsa cadrelor face ca suprafețele panourilor Snowsound să fie complet absorbante. Întreaga suprafață funcționează în scopul corecției acustice. Nicio parte a panoului nu este acoperită de structuri din alt material care ar putea obstrucționa absorbția sunetului sau ar putea reflecta o parte a sunetului. Panourile au aceleași caracteristici estetice, acustice și funcționale pe ambele părți.

CERTIFICAREA GREENGUARD GOLD

Produsele Snowsound au primit certificarea Greenguard Gold, care validează caracteristicile lor cu emisii reduse și contribuția lor la calitatea mediului. Produsele certificate Greenguard Gold oferă cele mai stricte criterii de certificare, testânduse la peste 10.000 de substanțe chimice.

FĂRĂ FORMALDEHID

Produsele Snowsound au un continut de formaldehida nedetectabil, testat conform standardului UNI EN 717-2.

FOC

Panoul cu un singur material Snowsound Technology, în ansamblu, țesătură externă și material intern de absorbție a sunetului, are „Euroclasă B-s2, d0” de reacție la foc. Testele au fost efectuate pe panouri finite, care sunt compuse din material fonoabsorbant acoperit cu țesătură pe ambele părți. Țesăturile Snowsound Fiber au „Euroclasa B-s2, d0” sau „Euroclasa B-s1, d0” de reacție la foc, în funcție de tipul de material.

CONDIȚII EXTREME

Pentru a simula influența ciclului anotimpurilor asupra mediilor interioare, panourile Snowsound au fost supuse unui ciclu de condiții climatice extreme conform standardului ISO 9142, care implică un test într-o cameră climatică cu temperaturi de la -20 ° C (-4 ° F) până la + 70 ° C (+ 158 ° F) și umiditate de până la 90%.

DURABIL, UȘOR ȘI SUBȚIRE

Densitatea diferențiată a Snowsound nu numai că optimizează performanța acustică a panourilor, dar și creează o carcasă de protecție a suprafeței care face panoul mai durabil și mai puțin supus la deteriorări, zgârieturi și rupturi tipice materialelor poroase sau fibroase. Tehnologia Snowsound permite producerea de panouri puternice, dar extrem de subțiri, ușoare și ușor de manevrat, cu o greutate medie de 3,4 kg pe metru pătrat.

IGIENA & ÎNTREȚINERE

Absența decalajelor dintre țesătură și materialul fonoabsorbant și absența cavităților reduc considerabil posibilitatea acumulării de praf, polen sau găzduirea insectelor. Suprafața continuă a panoului poate fi ușor curățată cu detergenți specifici.